Bergen Airport - vervoer vliegveld naar centrum, tram, bus, taxi (2023)

Bergen Airport ligt bij het kleine dorpje Flesland, dat eigenlijk alleen bekend staat om het vliegveld wat er ligt. Toeristen en zakenreizigers kunnen met zowel de tram (Bergen Light Rail) als de bus (Flybussen) tussen het vliegveld en Bergen reizen.

Waar ligt Bergen Airport?

De op een na drukste luchthaven van Noorwegen ligt ten zuiden van Bergen en is met de auto bereikbaar via ‘Riksvei 580’.

Hoeveel terminals heeft Bergen Airport?

De luchthaven bestaat uit drie terminals. De oudste terminal, officieel T1 genoemd, is tegenwoordig een helikopterterminal. Passagiers kunnen gebruiken van de nieuwe Terminal 3, officieel geopend op 17 augustus 2017, en de oudere Terminal 2 (gates C-D-E-F), die werd geopend in 1988. Terminals T2 (gates 22 t/m 35) en T3 (gates 13 t/m 20) zijn onderling met elkaar verbonden.

Wat is de afstand van Bergen Airport naar het centrum van Bergen?

Met de auto bent u 20 a 25 minuten onderweg van het vliegveld naar het centrum van Bergen (Festplassen), de afstand is 18 kilometer.

(Video) Bergen Airport Arrival and Departure 2022

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Bergen Airport?

  • KLM
  • Norwegian
  • Scandinavian Airlines
  • Wizz Air
  • Wideroe

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Bergen Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets naar Bergen? Vergelijkt u dan op Vliegennaar.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en meld u aan voor de handige flight alert service!

Hoe komt u van Bergen Airport in Bergen?

Openbaar vervoer – Tram (Bergen)

Sinds april 2017 is het mogelijk om met de tram, bekend als Bergen Light Rail en Bybanen, tussen het vliegveld en de stad te reizen. De rit met de tram is comfortabel en relatief goedkoop, maar niet bepaald snel. De reistijd van Bergen Airport naar de eindhalte ‘Byparken’ in het centrum van de stad is 44 minuten. Dat komt doordat er veel tussenstops worden gemaakt, in totaal zijn er 27 haltes. De Bergen Light Rail stopt ook bij het centraal station van Bergen (Bystasjonen), na 42 minuten vanaf de luchthaven. Het station van het vliegveld (Bergen lufthavn Flesland) ligt voor de nieuwe Terminal 3, vanaf Terminal 2 is het 3 tot 5 minuten lopen.

Tramtickets
Van maandag t/m vrijdag rijdt de Bybanen iedere 10 tot 15 minuten, ook in het weekend zijn er voldoende reismogelijkheden van en naar Bergen Airport. Trams rijden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond van en naar Bergen Airport. U heeft een ticket nodig voor zone 1, de prijzen zijn 40 NOK voor volwassenen en 20 NOK voor kinderen en senioren. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Skyss ticketautomaten in de ‘baggage claim area’ en op de stations, daarnaast kunt u tickets kopen via de app ‘Skyss Billett’. Aan boord van de tram betaalt u meer voor een vervoersbewijs. Kinderen t/m 5 jaar reizen gratis met de tram. Meer info vindt u hier, dienstregeling Bergen Light Rail en website Skyss.

De handige Bergen Card voor 24, 48 of 72 uur geeft u toegang tot de bekendste attracties en musea in de stad, gratis of met korting. Daarnaast is openbaar vervoer per bus en tram inclusief, ook de Bybanen tramrit van en naar Bergen Airport.

(Video) TAKE FLYBUSSEN FROM BERGEN AIRPORT TO TOWN

Bus vervoer – Flybussen (Bergen)

Gemiddeld iedere 30 minuten vertrekt er een bus van Flybussen naar het centrum van Bergen, dit is de meest frequente busverbinding tussen het vliegveld en de stad. De eindhalte ligt voor het Radisson Blu Royal Hotel in de beroemde wijk Bryggen. De halte in het centrum heet ‘Festplassen’, de halte ervoor is ‘Bergen Busstasjon’ op korte afstand van het busstation en treinstation. Een busrit van en naar het centrum van de stad (Festplassen) duurt 25 minuten. ‘Festplassen’ is een plein in het centrum van de stad, naast het stadspark ‘Byparken’.

Flybussen tickets
Tickets koopt u online via de Flybussen website, de Vipps app of aan boord van de bus, ter plaatse betaalt u echter een toeslag. Kinderen mogen gratis mee met de bus, mits ze worden begeleid door een volwassene. Een speciaal familieticket kost 139 NOK en geeft recht op een busrit voor een volwassene en maximaal vier kinderen in de leeftijd tot 16 jaar. Kinderen, studenten en senioren betalen een gereduceerd tarief, namelijk 89 NOK voor een enkele reis. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling Flybussen. Tickets zijn geldig voor alle vertrekken op de geselecteerde dag. U kunt ook tickets kopen aan boord van de bus, maar dat is duurder.

PrijzenEnkele reisRetour
Volwassenen139 NOK238 NOK
Kinderen, studenten en senioren89 NOK158 NOK

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Bergen, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Hoeveel kost een taxi van en naar Bergen?

Voor een taxirit naar het centrum van Bergen betaalt u ongeveer 400 Noorse kronen (41 euro). Een taxirit van Bergen Airport naar het stadscentrum duurt 20 minuten.

(Video) 5USD Airport-City Center TRANSPORTATION (EASY & CONVENIENT)| FULL UPDATED GUIDE

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Bergen Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Bergen Airport.

Bergen Airport - vervoer vliegveld naar centrum, tram, bus, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Bergen Airport?

Op Bergen Airport kunt u een auto huren van de vijf grote aanbieders: Avis, Budget, Hertz, Europcar en Sixt. Een huurauto is een must als u de mooie omgeving van Bergen wilt verkennen of verder naar het noorden van Noorwegen wilt reizen. Via EasyTerra Autohuurkunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Bergen Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Bergen?

Bryggen is de mooiste buurt van Bergen en heeft een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In deze buurt ligt het Radisson Blu Royal Hotel, onlangs gerenoveerd en sindsdien meer dan ooit een goede uitvalsbasis. Het hotel biedt uitstekende faciliteiten en ligt op 5 minuten lopen van ‘Torgallmenningen’, het bekendste plein in Bergen.Bijkomend voordeel van het hotel is de bushalte van Flybussen direct voor de ingang. Meer goede hotels in Bergen vindt u via de link.

(Video) Vliegveld Tenerife-Zuid naar uw hotel: taxi, bus, shuttle of huurauto?

Hotels in de buurt van Bergen Airport:

Wat zijn de parkeertarieven op Bergen Airport?

In vergelijking met andere Europese vliegvelden heeft Bergen Airport een groot aantal parkeermogelijkheden, hierdoor kan het lastig zijn de juiste keuze te maken. Voor Terminal 2 staat een grote parkeergarage die opgedeeld is in twee delen, P2 voor gewone auto’s en P3 voor elektrische auto’s. Hieronder vindt u de parkeertarieven van de verschillende mogelijkheden. Andere parkeermogelijkheden zijn P0 voor wegbrengen en ophalen, P4, P11, P12, P13, P14 en P15. We raden aan om van tevoren online een parkeerplaats te boeken. Bekijk hier het volledige overzicht met parkeertarieven Bergen Airport.

ParkeerkostenP1P2P5 en P6P7P8P9
60 minuten90 NOK80 NOK80 NOK220 NOK160 NOK130 NOK
1 dag420 NOK300 NOK240 NOK220 NOK160 NOK130 NOK
2 dagen840 NOK600 NOK480 NOK440 NOK320 NOK260 NOK
3 dagen1.260 NOK900 NOK720 NOK660 NOK480 NOK390 NOK
1 week2.940 NOK2.400 NOK940 NOK890 NOK640 NOK590 NOK
2 weken5.880 NOK4.500 NOK1.440 NOK1.290 NOK990 NOK890 NOK
3 weken8.820 NOK6.600 NOK1.940 NOK1.690 NOK1.340 NOK1.190 NOK

Wilt u voor vertrek al Noorse kronenin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Bergen, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

(Video) ROME AIRPORT TO ROME CITY CENTRE - TRAIN, BUS, AND TAXI OPTIONS EXPLAINED - LEONARDO EXPRESS

Bergen Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Bergen Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Videos

1. Fast & Cheap: From Prague Airport to the City Centre for just 1.2 EUR (2021 Honest Guide)
(HONEST GUIDE)
2. How to get from Brussel's Airport to City Center
(Distant Lands Travel Store)
3. How to get from Berlin Airport to central station? BER to city centre - Tripreport on the DB FEX
(Reens Rails)
4. How to Get from Istanbul Airport to City Center Fast and Cheap
(saadvlogsENG)
5. ➤ how to travel from MADRID airport ✈️ to the centre of Madrid 2023 | with PRICES #098
(ROAD TRIP Spain and Portugal)
6. Met de trein naar Manhattan vanaf JFK airport | NYC reisgids
(Renata Pereira)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 18/05/2023

Views: 5940

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.